Juniorský turnaj Romanian Junior 2017 se uskutečnil v městě Arad za účasti 83 hráčů  z 18 zemí (Bulharsko, Česko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Indie, Izrael, Kazachstán, Maďarsko, Moldava, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Srbsko, Španělsko, Itálie) a byl to  jeden z turnajů, na kterém Tereza startovala nebo bude startovat z důvodu kvalifikace na LOHM v Buenos Aires 2018. Právě z tohoto důvodu se tuto sezónu bude Tereza více věnovat juniorským turnajům na úkor kategorie dospělých a také dlouhodobější přípravě. Díky turnajovému vítězství se podařilo po velmi dobrých výkonech tomuto cíli značně přiblížit. Na cestě k vítězství porazila děvčata z evropské juniorské špičky a o to je to cennější.

Takto hodnotila pro czechbadminton.cz  vydařený turnaj:

Turnaj v Rumunsku pro nás začal poněkud kuriózně. Po nějaké době jsme zjistili, že pořadatelé na oficiální plakát umístili motiv z fotky se mnou a Filipem Budzelem. Asi někdo v rumunském Aradu věděl více než já a nakonec jsem se tedy jako dívka z plakátu na tomto turnaji musela snažit o to více a snad jsem je svým výkonem tedy nezklamala. Musím říct, že hlavně v sobotu jsem hrála opravdu dobře. Porazila jsem nedávnou semifinalistku „Eurasia Bulgarian Open“ Marii Delchevu, která opravdu poslední dobou hraje hezky. Já vedla v setech výrazně, koncovky jsem trochu zkazila, když jsem se snažila o rychlé zakončení. Podobně to vypadalo i proti Réce Madarasz a po opravdu soustředěném výkonu jsem se radovala z postupu do finále. V neděli začalo finále podobně jako sobota a první set byl jednoduchou záležitostí. Ve druhém jsem vedla 4:1 a najednou jsem se z ničeho nic nemohla trefit do kurtu a už vyhrané výměny jsem zakončovala do autu, z čehož jsem opravdu výrazně znervózněla. Když měla soupeřka po mých chybách výrazný náskok, začala jsem se soustředit na třetí set. Bohužel, vítězství ve druhém setu Petru výrazně povzbudilo a já byla velmi nervózní, ale šla jsem celý závěrečný set za vítězstvím a nakonec  jsem to strhla na svou stranu. Vítězství na tomto turnaji je pro mne opravdu důležitým krokem k postupu na LOHM a taky povzbuzením, protože jsem nečekala, že v tomto období budu herně na tom tak dobře. Měla jsem pomalejší start do sezóny vinou pauzy kvůli zranění kolene. Jsem opravdu ráda, že jsem zdravá. Teď musím během dvou dnů dodělat školu a ve středu odlétám na tréninkový pobyt do Dánska, který mám jako přípravu před MSJ.

Ve čtyřhře s Vivien to byl náš letošní druhý společný turnaj a druhé vítězství. Na „Hungarian junior“ jsme ve finále smetly pozdější medailistky z MEJ a teď jsme finále taky zvládly velmi dobře. V prvních zápasech jde vždy vidět, že spolu nehrajeme a že Vivien se deblům vůbec nevěnuje, ale ona je strašně vnímavá, a tak každým zápasem na turnaji se lepšíme. Jsme domluveny, že bychom měly ohledně deblu navázat v juniorské kategorii výraznější spolupráci. My dvě opravdu chceme, teď záleží, jak to dopadne na oficiální úrovni. Tentokrát jsem na turnaji nebyla na kurtu sama a moc děkuji za pomoc v zápasech trenérovi Luďkovi Žídkovi a mému taťkovi. Byl to vydařený turnaj.

Výsledky Terezy na turnaji:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/player.aspx?id=1766CF72-221A-49D0-9A0F-C3DB5E0D7121&player=74